Sisältöön
Tilaa joululahjat myymälästä noudettavaksi! Intersportista löydät joulun parhaat joululahjaideat - tilaa noudettavaksi myymälästä!
Joulun parhaat lahjat Intersportista!

Intersportista löydät joulun parhaat joululahjaideat naisille, miehille ja lapsille. Tutustu lahjaideoihimme ja tee ostokset helposti yhdestä paikasta.

KaupatKatso lahjavinkit

Verkkokaupan tilauksille emme voi enää luvata toimitusta jouluksi. Joululahjat voit kuitenkin vielä tilata verkosta myymälästä noudettavaksi! 

Tarkista tuotteen myymäläsaatavuus ja valitse noudettavaksi lähimmästä myymälästäsi

 

Lahjakortti – joulun liikuttava lahjaidea!

Lahjakortilla annat lahjansaajalle vapauden valita mieleisensä tuotteen valikoimastamme. Lahjakortin voit ostaa lähimmästä Intersport-kaupastasi.

Lahjakortti



Polkupyörä teräs- vai alumiinirungolla – kumpi valita?

Polkupyörän valintaan kannattaa aina panostaa hieman aikaa ja vaivaa, sillä vertailemalla pyörien erilaisia ominaisuuksia toisiinsa on helpompi osua oikeaan ja saada hankituksi kerralla käyttöönsä pyörä, johon voi olla pitkään tyytyväinen. Pyörävalinnoissa kyse on tietysti hyvin pitkälle makuasioista, mutta itselle uudet ja tuntemattomat seikat kannattaa selvittää etukäteen, jotta pyörävalintaa ei tarvitse katua jälkikäteen.

Pyörien ihmeellisessä – ja tänä päivänä todella monimuotoisessa – maailmassa eteen tulee monia valinnan paikkoja, kun tarpeen on hankkia uusi polkupyörä. Yksi tällaisista seikoista on materiaali, josta pyörän runko on valmistettu. Kun kyseessä on uusi polkupyörä, moni pyörän ostaja pohtii, kannattaako valita teräs- vai alumiinirungolla varustettu pyörä. Vastaus tähän kysymykseen riippuu täysin pyörää hankkivan mieltymyksistä – teräsrunko tunnetaan kestävyydestään ja pitkäikäisyydestään, alumiinirunko puolestaan keveydestään ja ketterämmästä ajettavuudestaan. 

Keskeisimmät teräs- ja alumiinirungon väliset erot

Kun suunnitteilla on hankkia uusi polkupyörä, valitako teräs- vai alumiinirunko – siinäpä vasta pulma. Vastaus tähän kysymykseen ei ole suinkaan yksioikoinen johtuen ensinnäkin siitä, että sekä teräksestä että alumiinista voidaan tehdä niin laadukkaita kuin vähemmän hyvälaatuisia pyöriä. Toisekseen molemmilla näistä materiaaleista on olemassa omat hyvät puolensa sen mukaan, millaiset ominaisuudet palvelevat pyörän omistajaa parhaiten.

Teräs on perinteisesti ollut polkupyörissä yleinen runkomateriaali, ja parhaimmillaan teräsrungot on valmistettu laadukkaasta terässekoitteesta sekä ohennettu täsmälleen oikeista kohdista. Teräsrunkoja käytetään tänä päivänä etenkin yleisten teiden ulkopuolelle käyttöön suunnitelluissa maastopyörissä, mutta niitä löytyy muistakin pyörätyypeistä. Teräsrungon etuna on sen kestävyys ja pitkäikäisyys, kun taas miinuspuolena voidaan pitää sen herkempää alttiutta ruostumiselle alumiinirunkoon verrattuna. Ruostumisen estämiseksi teräsrunkoista pyörää kannattaa säilyttää sisätiloissa.

Alumiini on vakiinnuttanut paikkansa polkupyörissä käytetyimpänä runkomateriaalina. Alumiinista valmistetaan runkoja hyvinkin erilaisille, käyttötarkoitukseltaan toisistaan poikkeaville pyörätyypeille. Yleisesti ottaen alumiinirunkoiset pyörät ovat teräsrunkoisia ketterämpiä ajettavia, sillä alumiinirungot ovat ainakin jossain määrin teräsrunkoja kevyempiä. Lisäksi niitä voidaan yleensä ottaen pitää ilmeeltään teräsrunkoisia tyylipuhtaampina. Vaikka alumiinirunko ei helposti ruostu, se voi kuitenkin rapistua rakenteeltaan teräsrunkoa nopeammin. Tästä syystä myös alumiinirunkoista pyörää on hyvä säilyttää esimerkiksi pyörävarastossa suojassa säänvaihteluilta.

Alumiinirunkoinen hybridipyörä taipuu monenlaiseen käyttöön

Pyörävalinnassa voi lähteä liikkeelle runkomateriaalin suhteen edellä mainituista seikoista. Pohtiessa sitä, kannattaako hankkia polkupyörä teräs- vai alumiinirunkoisena, valinnan voi siis karkeasti sanottuna tehdä rungon paremman kestävyyden ja pidemmän käyttöiän sekä keveyden ja ketteryyden välillä. Jos jälkimmäinen näistä ominaisuuksien pareista painaa enemmän omassa vaakakupissa, voi nappivalinta olla esimerkiksi alumiinirungolla varustettu monipuolinen hybridipyörä.

Hybridipyörä on viime aikoina suosiotaan huomattavasti kasvattanut pyörätyyppi, mikä ei ole suinkaan ihme, sillä hybridi pystyy palvelemaan monissa käyttötarpeissa ja sitä kautta vastaamaan erilaisiin ajomieltymyksiin. Maasto- ja maantiepyörien parhaimpia ominaisuuksia yhdistävä hybridipyörä taipuu vaivattomasti sekä pyöräilyyn kaupungin kaduilla että pidemmille retkireiteille, joiden varrella voi olla niin katuja, maanteitä kuin maasto-osuuksia. Kirsikkana kakun päällä hybridi on oiva kumppani työmatkojen taittamiseen.

Teräsrunkoinen sähkökaupunkipyörä sähköavusteiseen kaupunkiajoon

Pohtiessasi, hankkiako polkupyörä teräs- vai alumiinirunkoisena, voit myös mieltymystesi mukaan päätyä teräsrunkoon. Teräsrungoilla varustetuista pyöristä uudeksi pyöräksesi voi valikoitua vaikkapa sähkökaupunkipyörä. Sähköpyörät ovat tulleet markkinoille jäädäkseen ja niiden suosio kasvaa kovaa vauhtia. Sähkökaupunkipyörä tarjoaa käyttäjälleen sähköavusteisuutta tilanteisiin, joissa moottorin mukanaan tuoma lisäapu on tarpeen. Tällaisia tilanteita voivat olla mäkisten reittien eteen tuomat ylämäet, voimien ehtyminen pitkillä reiteillä tai tarve päästä perille nopeasti.

Sähkökaupunkipyörät on kehitetty nimensä mukaisesti kaupunkipyöräilyyn, ja niiden tehtävänä on tarjota mukavat ja sujuvat pyöräilykokemukset kaupungin kaduilla ja pyöräteillä. Nämä citykiiturit ovat suosittuja sekä työmatkakäytössä että muussakin kaupunkiajossa, ja niitä suositellaan usein ensimmäiseksi sähköpyöräksi. Jos olet kiinnostunut sähkökaupunkipyörän hankinnasta, mutta pohdit vielä valintaa teräs- ja alumiinirungon välillä, hätä ei ole tämän näköinen. Sähkökaupunkipyöriä on nimittäin saatavana myös alumiinirungoilla varustettuna.

Laita pyöräilyvarustus kuntoon kertaheitolla

Kun olet tehnyt päätöksen, ostaako sähköpyörä tai polkupyörä teräs- vai alumiinirungolla sekä perehtynyt muihin pyörien ominaisuuksiin, olet hyvin valmistautunut pyörähankintaan. Uutta menopeliä hankkiessa on hyvä tarkistaa nykyisen pyöräilykypärän kunto ja tarvittaessa päivittää se uuteen turvallisuuden varmistamiseksi tulevilla ajoreiteillä. Erilaisilla pyöräilyvarusteilla voit lisätä ajomukavuuden huippuunsa ja nauttia pyöräilystä täysin siemauksin!

Luitko jo nämä?