Sisältöön
-30 % Lisäalennus Last Chance -tuotteista -30 % Lisäalennus Last Chance -tuotteista

-30 % lisäalennus Last Chance-tuotteista koodilla CYBER30

 Tarjoamme nyt Clubilaisille 30 % lisäalennuksen jo valmiiksi edullisista verkkokaupan Last Chance-tuotteista*! Saat alennuksen kirjautumalla tai rekisteröitymällä Clubiin ja syöttämällä koodin CYBER30. Etu on voimassa 3.12.2024 asti.

LAST CHANCE -TARJOUKSET

*Last Chance -tuotteet tunnistat LAST CHANCE -tunnuksesta tuotekortilla. Etu on voimassa vain verkkokaupassa 3.12. asti eikä sitä voi yhdistää muihin etuihin.



Jääkiekon aloittaminen – nämä varusteet tarvitset

Kokosimme aloittelevan jääkiekkoilijan oppaan, jotta saat helposti valittua tarvittavat jääkiekkovarusteet ja -suojat oikeassa koossa.

Jääkiekko on yksi suosituimmista lajeista Suomessa. Eri ikäisille ja tasoisille jääkiekkoilijoille löytyy omat harraste- ja kilpasarjat. Mikäli olet kiinnostunut aktiivisesta jääkiekon harrastamisesta, sinun tulee hankkia asianmukaiset varusteet.

Jääkiekkoluistimet

Jääkiekkoluistimen koko on sopiva, kun varpaiden ollessa luistimen kärjessä, kantapään ja luistimen väliin jää noin sormen paksuinen tila. Kun sovitat luistinta, varmista että kantapää asettuu tukevasti paikoilleen.

Luistimia on saatavilla eri jäykkyyksillä. Eri kokoiset- ja tasoiset pelaajat tarvitsevat jäykkyydeltään erilaiset luistimet. Harrastepelaajille sekä lapsille käy hyvin edullisemmat ja jäykkyydeltään löysemmät luistimet. Aktiivipelaajalle soveltuvat hieman jäykemmät jääkiekkoluistimet. Kiinnitä myös huomiota, että luistimen nilkkaosa on sivusuunnassa tukeva ja suojaava. Nilkan tulisi voida liikkua eteenpäin, jotta luistelu sujuisi luonnollisesti ja tehokkaasti. Luistimia on saatavilla kolmella erilaisella lestillä: D-lesti (kapein), E-lesti (normaali) ja EE-lesti (levein).

Nykyisin on myös mahdollista skannata oma jalka, jolloin kone kertoo mikä on sopiva koko, lestin leveys ja luistinmalli. Luistinskannereita on käytössä jo muutamissa Intersport-myymälöissä, mutta valitettavasti niitä ei löydy vielä jokaisesta kaupasta.  

Jääkiekkomaila

Jääkiekkomailat ovat nykyisin pääsääntöisesti erilaisten komposiittien ja lasikuitujen sekoituksia. Jääkiekkomailan valinta aloitetaan siitä, että selvitetään kummalta puolelta jääkiekkoilija pelaa. Left puolen pelaaja pitää mailaa niin että vasen käsi on alapuolella ja oikea käsi alapuolella pelaava on puolestaan right. Seuraavaksi valitaan jääkiekkomailan pituus. Maila on sopivan pituinen, kun se ylettyy leuan ja nenän väliin pelaajan seistessä varpaillaan. Mailan pituutta voi säädellä joko sahaten lyhentämällä  tai lisäämällä pituutta jatkotupella.

Kätisyyden ja pituuden lisäksi jääkiekkomailaa valitessa tulee kiinnittää huomiota erityisesti varren jäykkyyteen (flex). Varren jäykkyydellä tarkoitetaan sitä, kuinka paljon maila taipuu laukaistaessa. Mailoissa on eri ikäluokille eri mitoilla (jäykkyys, pituus, paksuus) olevia varsia, nämä merkitään Sr (senior), Int (intermediate), Jr (junior) ja Yth (youth).  Sr-mailoissa jäykkyydet vaihtelevat välillä 70-115, Int-mailoissa 55-70, Jr-mailoissa 40-50 ja Yth 20-30. Mitä suurempi numero, sitä vähemmän maila taipuu laukaistaessa kiekkoa. Erityyppisille laukaisutavoille on eri kohdista taipuvia varsia: mailat voivat taipua alhaalta, varren keskiosalta tai alakäden yläpuolelta. Eri merkeiltä löytyy omat mailasarjat erilaisille pelaajille, esim. Bauer Vapor, Nexus ja Supreme tai vaikka CCM Tacks, Jetspeed ja Ribcor.

Lapavaihtoehtoja löytyy mailan tasosta riippuen usein 1-4 erilaista. Lapoja on saatavilla erilaisia käyryyksiä. Käyremmällä mailalla kiekon kanssa kikkailu voi onnistua helpommin. Lapamalli on hyvin yksilökohtainen omien mieltymysten summa.

Jääkiekkokypärä ja kasvosuojukset

Jääkiekkokypärän laadusta ei tule tinkiä - se on suojistasi yksi tärkeimpiä. Kypärän tulee aina olla CE-hyväksytty. On erittäin tärkeää, että jääkiekkokypärä on oikean kokoinen ja pysyy päässä hyvin. Liian suuri ja päässä heiluva kypärä on turvallisuusriski.

Kaikkien 18-vuotiaiden ja sitä nuorempien pelaajien sekä kaikkien naispelaajien tulee käyttää kypärään kiinnitettävää kokokasvosuojusta. Muut pelaajat käyttävät usein vähintään visiiriä, joka suojaa silmiä ja nenää. Ristikkoa käytettäessä kannattaa kiinnittää erityistä huolellisuutta siihen, että se on oikein asennettu, oikealle korkeudelle ja että sen saa sopivan tiukalle leukaa vasten, jotta se ei iskun tullessa pääse liikkumaan liikaa.

Kaulasuoja

Kaulasuojan tulee olla CE-hyväksytty. Kaulasuojan tarkoitus on estää kaulaan osuvien luistinten ja mailan aiheuttamat vahingot.

Hartiasuojat

Hartiasuojia kannattaa sovittaa pelihousujen ja kyynärsuojien kanssa. Hartiasuojien ja pelihousujen väliin ei tulisi jättää juurikaan rakoa. On tärkeää että hartiakupit asettuvat hyvin paikoilleen, jotta ne suojaavat tehokkaasti iskuilta. Hartiasuojissa on usein joustavat ja käyttömukavuutta lisäävät tarrakiinnitykset, jotka pitävät huolen myös siitä, että suoja pysyy hyvin paikoillaan. Tarkista myös, että suojasta löytyy selkärankasuoja.

Kyynärsuojat

Kyynärsuojat suojaavat kyynärpään lisäksi käsivartta, joten suojan tulisi peittää mahdollisimman tarkasti hartiasuojien ja hanskojen väli. Kiinnitä kyynärsuojien sovituksessa huomiota siihen, että ne istuvat hyvin ja pysyvät paikoillaan. Kyynärsuoja ei saa haitata käsivarren liikettä.

Jääkiekkohanskat

Jääkiekkohanskoja on hyvä kokeilla mailan kanssa, jotta sormet asettuvat hanskassa oikeille paikoilleen. Sormenpäihin pitäisi jättää hieman liikkumisvaraa. Jääkiekkohanskoissa on usein esitaivutetut sormet, jotka parantavat otetta mailaan.

Jääkiekkohousut ja alasuoja

Jääkiekkohousut kannattaa sovittaa yhdessä hartiasuojan ja säärisuojien kanssa. Jääkiekkohousut ovat sopivat silloin, kun housujen ja säärisuojien väliin ei jää rakoa. Housut pysyvät ylhäällä henkselien avulla, jotka tulee usein ostaa erikseen. Alasuoja puetaan luonnollisesti housujen alle. Miehille ja naisille on saatavilla omat alasuojamallit.

Säärisuojat

Säärisuojia kannattaa sovittaa aina luistinten kanssa. Suojan tulisi ylettyä riittävän alas, niin että se ei kuitenkaan estä nilkan liikettä. Hyvässä säärisuojassa on vääntymisriskiä vähentävä nivelrakenne, pohjesuoja sekä joustavat tarrakiinnitykset, jotka pitävät suojat hyvin paikoillaan.

Hammassuojat

Hammassuojat ovat tärkeä varuste, joka suojaa pelaajan hampaita, mutta samalla ne ehkäisevät myös aivotärähdyksen riskiä.

Muut varusteet

Joukkueen pelipaidat ja -sukat hankitaan usein oman jääkiekkoseuran kautta. Lisäksi tarvitset hengittävän ja kosteutta iholta siirtävän alusasun sekä varustekassin.

Jääkiekkovarusteet Intersportista

Intersportin suuresta valikoimasta löydät kaikki varusteet jääkiekkoon huippumerkeiltä, kuten CCM ja Bauer. Asiantuntevat myyjämme auttavat sinua löytämään sopivat jääkiekkovarusteet.

Tarvittavia varusteita on melko pitkä lista, mutta kun niitä pesee ja huoltaa asianmukaisesti, ne myös kestävät käytössä pidempään. Treenatessa jääkiekkovarusteet kastuvat hiestä ja likaantuvat. Suojien pehmeät sisäosat ovat usein irrotettavia ja ne voidaan pestä pesukoneessa. Jääkiekkokypärä ja -hanskat voidaan pestä käsin. Luistimia tulisi huoltaa ja teroittaa säännöllisesti. Halusitpa sitten ketterästi kääntyvät terät tai puhtia potkuusi, pelityyliisi sopivat terät teroitetaan kätevästi Intersportin jääurheiluhuollossa.

Luitko jo nämä?